Funcţionarea stivuitoarelor

nyomatekmodosito

Convertizorul

Convertizorul este una din cele mai importante piese a stivuitoarelor și este montat între motorul de combustie internă și pompa de direcție. Are trei funcții. Antrenează pompa hidraulică a cutiei de viteze, funcționează ca ambreiaj hidraulic între motor și cutia de viteze, și modifică la nevoie cuplul, multiplică acesta la start sau la creșterea sarcinii.

mai departe »
05

Povestea stivuitorului bulgaresc

În 1965 planul CAER a „distribuit cărțile” între statele membre. Producția de motostivuitoare a primit (a câștigat) Bulgaria, care era și așa slab industrializată. A fost și prezentată publicului cel mai bun produs al industriei bulgare, stivuitorul BV2733 cu motor pe benzină, care semăna foarte mult cu stivuitoarele americane de 20 de ani înainte.

mai departe »
102

Sisteme de frânare folosite la stivuitoare

Roata este considerată a fi cea mai mare invenţie a omenirii. Într-adevăr, în diversele tipuri ale ei, aceasta este indispensabilă în deplasarea şi mişcarea celor mai multe vehicule. Ţinerea sub control a energiei de mişcare a fost rezolvată şi la cele mai primitive „vehicule” cu un fel de dispozitive de frânare.

mai departe »
hidrosztatikus-hajtasrol

Despre propulsia hidrostatică

Sistemul de propulsie al stivuitoarelor este unitatea cea mai complexă, având cele mai multe piese constituie factorul determinant al manevrabilității și controlului stivuitorului. La analiza sistemelor de propulsie hidrodinamice și mecanice în articolele anterioare am putut vedea, chiar și la cele mai sofisticate soluții de control, că rămân multe piese expuse solicitărilor mecanice, acestea necesitând o atenție deosebită pentru păstrarea productivității.

mai departe »
08_kettos_mukodesu_munkahenger1-300x300

Cilindri de lucru hidraulici

Unitățile de lucru hidraulice, diversele tipuri de cilindri de lucru se pot găsi aproape la toate tipurile de stivuitoare. Sunt unități de lucru importante, precizitatea funcționării lor este esențială pentru a fi utilizabile, etanșeitatea este importantă din punctul de vedere al mediului.

mai departe »
02_Vamo_D2500_motor1-150x150

Motoare VAMO utilizate pe stivuitoare

CAER a decis ca industria bulgară să fie cel care va furniza stivuitoare țărilor membre. Bineînțeles stivuitoarele aveau nevoie de motoare, dar producția de motoare nu a fost rezolvată în cadrul colaborării dintre țările membre, ci în țară.

mai departe »
Capture-150x150

Defectiunile si repararea transmisiilor hidrodinamice

Unitățile de transmisii hidrodinamice constau din trei unități principale. Una dintre acestea este pompa de ulei care produce presiunea de ulei necesară funcționării.

mai departe »
thumbnail_raakasztott_oldalmozgato-150x150

Adaptoare pentru stivuitoare cu furcă

Industria, comerţul şi agricultura se folosesc de multe tipuri de stivuitoare. Adaptoarele pentru stivuitoare ne pot ajuta în cazul aplicaţiilor specializate, sau la eficientizarea mai bună, accelerarea şi realizarea în condiţii mai sigure a procedeului de manipulare a materialelor. Adaptoarele transformă stivuitoarele în maşini de muncă multifuncţionale.

mai departe »
14-150x150

Conducerea stivuitorului

Stivuitoarele antice au fost dezvoltate prin mecanizarea mijloacele de transport  acționate manual. Mijloacele manipulate, trase sau împinse manual deja erau acționate mecanic, astfel era la îndemână ca și deserventul lor să călătorească pe ”mașină” și să-l manipuleze, să-l conducă de acolo. Este interesant că și în zilele noastre există utilaje de ridicat, după care deserventul […]

mai departe »
01-150x150

Rolele catargului

Din punctul de vedere al funcționării sigure a stivuitorului, este foarte importantă starea catargului, precum și a pieselor din acesta. Catargul are sarcina de a ridica și coborî încărcăturii. Aceasta cuprinde profilul coloanei exterioare și interioare , respectiv suportul furcii. În scopul manipulării încărcăturii piesele care suportă solicitarea au fost realizate într-o structură telescopică, cu profile care se mișcă una în cealaltă.

mai departe »