Jungheinrich

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Jungheinrich

Azi Jungheinrich este cel de-al treilea producător de maşini pentru manipularea mărfurilor ca mărime din lume. Faţă de producătorii care îl depăşesc şi îşi oferă utilajele cu mai multe denumiri de marcă, acesta îşi vinde produsele doar sub denumirea de marcă „Jungheinrich”. Producătorul german este lider pe piaţa maşinilor pentru manipularea mărfurilor în depozite din Europa, marca fiind identificată de cei mai mulţi cu atribuţii de fiabilitate şi înaltă calitate. Faţă de celelalte companii, Jungheinrich se străduieşte să apară pe piaţă prin intermediul propriilor filiale. Şi maşinile second-hand sunt comercializate în primul rând între reprezentanţele mărcii, de aceea nu sunt cele mai răspândite stivuitoare pe piaţa utilajelor second-hand.

fig. EJC Jungheinrich în lucru în depozit

fig. EJC Jungheinrich în lucru în depozit

Compania H. Jungheinrich & Co. Maschinenfabrik a fost întemeiată în anul 1953 şi încă în acelaşi an scoate pe piaţă primul stivuitor electric cu 4 picioare de sprijin, „Ameise 55″. Până în 1956 dezvoltă primul stivuitor cu catarg retractabil, denumit „Retrak”, care a permis utilizarea mai eficientă a spaţiului din depozite. În acest an îşi produce deja şi motoarele electrice şi înfiinţează prima reprezentanţă din afara Germaniei, în Austria.

În anul 1958 porneşte uzina nouă din Hamburg-Wandsbek şi deschide şi alte reprezentanţe în mai multe ţări europene. În acelaşi an prezintă şi primul motostivuitor.

Primul transpalet electric a fost introdus pe piaţă în 1960 sub numele „Ameise Junior”. În 1968 desfăşoară activitate de producţie deja în mai multe locaţii şi este finalizată şi maşina electrică ETX pentru depozite înalte.

În anii următori comisionarea devine tot mai importantă, astfel şi Jungheinrich pune accent mare pe acest sector, odată cu închirierea de stivuitoare.

În anii ’80 compania iese pe piaţă cu utilaje aparţinând noii generaţii şi îşi dezvoltă şi automatizează producţia.

În anii ’90, compania Jungheinrich devine o companie de importanţă internaţională datorită dezvoltărilor tehnice şi achiziţiei altor mărci. În 1994 achiziţionează grupul Steinbock şi Boss. Deja în 1995 prezintă primul stivuitor Multi-pilot cu comandă prin joystick. Din 2002 îşi vinde produsele doar sub numele Jungheinrich, iar în 2004 închide fabricile din afara Germaniei, din Franţa, Spania şi Regatul Unit. Începând cu anul 2004, Jungheinrich produce maşinile hidraulice de ridicare cu acţionare manuală în China. Jungheinrich a deschis numeroase reprezentanţe în ultimii 20 de ani, asigurând astfel reţeaua de comercializare în toată lumea.

 

/fig. Stivuitor cu stâlp de ridicare ETV Jungheinrich

fig. Stivuitor cu catarg retractabil ETV Jungheinrich

Ce utilaje oferă astăzi producătorul? În domeniul motostivuitoarelor, Jungheinrich oferă singur din anul 1997 stivuitoare cu transmisie tradiţională hidrodinamică şi hidrostatică. Cu trecerea anilor stivuitoarele hidrostatice Jungheinrich de până acum s-au dovedit  a fi nefiabile, iar reparaţia este costisitoare, astfel acestea pot fi găsite pe piaţa second-hand în general cu cca. 30% mai ieftin. Acestea pot fi TFG (pe gaz) sau DFG (Diesel). În denumirea tipului urmează un şir de cifre care descrie sarcina maximă şi clasa de mărime (316 sau la stivuitoarele mai vechi 16 se referă la sarcina maximă de 1,6 t). La sfârşitul seriei care precizează tipul se găseşte litera (S) pentru acţionare hidrostatică sau (K) la acţionare hidrodinamică.

Cele mai performante produse ale companiei sunt electrostivuitoarele şi maşinile electrice pentru manipulare în depozite. Aceste produse sunt pe drept renumite pentru fiabilitatea lor şi operare confortabilă şi uşoară.

Jungheinrich EFG este seria de electrostivuitoare cu contragreutate. Sunt accesibile şi în varianta cu trei picioare. Sunt stivuitoare fiabile, uşor manevrabile, şi fac parte din rândul celor mai moderne utilaje.

Desigur, compania oferă gama întreagă şi în domeniul maşinilor pentru manipulare în depozite, cele mai răspândite şi mai bune transpalete electrice fiind ELE, EJE, transpaletele EJC, precum şi stivuitoarele ETV/ETM cu catarg retractabil.

Piese de schimb pentru stivuitoare şi maşini pentru manipulare în depozite, role, roţi Jungheinrich – la noi le găsiţi pe toate!

 

 

Piese stivuitor - Jungheinrich