Atlet

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Atlet

Istoria Atlet se întinde în urmă până în anul 1958, când Knut Jacobbson a început în casa sa din oraşul Göteborg, Suedia să dezvolte şi să producă maşini pentru manipularea materialor. După jumătate de secol, mica fabrică de stivuitoare a devenit un specialist al maşinilor pentru manipularea materialor recunoscut la nivel internaţional, prezent în 45 de ţări. De la început stivuitoarele Atlet erau caracterizate prin construcţie ergonomică şi inovare, ceea ce caracterizează şi azi stivuitoarele companiei. La început, compania era numită Elitmaskiner şi producea doar transpalete, instalaţii de manipulare manuale.
În aceşti ani de început piaţa era caracterizată de instalaţii de manipulare şi transpalete manuale. Atunci a inventat Knut Jacobbson instalaţia manuală pentru manipularea materialelor cu catarg. Aceasta oferea o capacitate de ridicare asemănătoare stivuitoarelor, dar putea fi utilizată în locuri mult mai înguste datorită picioarelor de sprijin laterale inovatoare, brevetate.
Din 1966 compania se numeşte Atlet.

După înfiinţarea companiei în 1958, Knut Jacobbson a recunoscut repede noile posibilităţi pe piaţă. În 1962 au început exportul de stivuitoare în Norvegia, iar doi ani mai târziu în Olanda. Creşterea afacerilor din străinătate a dus la înfiinţarea primei filiale din Anglia, în 1969. Azi Atlet are filiale în Franţa, Belgia, Danemarca, Olanda şi Norvegia.

În anii 1970, pe lângă faptul că compania a rămas dedicată dezvoltării tehnologice şi ergonomice, a intrat şi în domenii noi ca de exemplu formarea profesională a operatorilor de stivuitoare sau dezvoltarea de software de simulare.
Între 1988 şi 1994 au derulat un program de cercetare în cadrul căruia Atlet a colaborat cu medici şi terapeuţi de muncă pentru a dezvolta noi soluţii ergonomice. Rezultatul acestui program a fost „Tergo”, care conţinea inovări cum ar fi volanul mic sau sprijinul pentru mână liber.

În 2007 Atlet a fost achiziţionată de Nissan Forklift, filiala lui Nissan Motor Company. De atunci Atlet este parte a Nissan Forklift Co. Ltd. şi cu soluţiile sale inovatoare ajută dezvoltările Nissan.
În ciuda asimilării nu a încetat nici producţia de utilaje Atlet, şi în continuare se concentrează asupra utilajelor electrice pentru manipularea materialelor în depozite, îmbogăţind astfel oferta Nissan. Pe lângă aceste utilaje desfac şi stivuitoare multifuncţionale pentru orice suprafeţe.

În cazul în care căutaţi piese de schimb pentru stivuitorul dvs. Atlet, sunteţi în locul potrivit. Contactaţi-ne sau completaţi formularul de solicitare a ofertei!

 

Piese stivuitor - Atlet