Steinbock

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Steinbock

După ce în anul 1922 a fost constituită la Moosburg, lângă München firma Steinbock AG prin fuzionarea a două întreprinderi, de numele acesteia s-au legat multe momente cheie ale sectorului manipulării materialelor, cât şi stivuitoare excelente, dar din păcate marca independentă azi nu mai există.

Compania Steinbock a fost denumită de către cei patru fondatori, numele se referă la Capricorn, care era zodia celui mai în vârstă fondator. La început firma producea utilaje agricole, dar şi-a completat rapid activitatea cu producţia de instalaţii hidraulice de ridicat.

În 1929 activitatea principală a firmei este axată deja pe fabricarea instalaţiilor de ridicat, firma având un număr de 122 de angajaţi. În 1934 Steinbock este lider mondial în proiectarea şi producţia instalaţiilor de ridicat pentru autovehicule.

În 1943 Steinbock produce primul electrostivuitor german. Acesta rămâne doar în faza de prototip, nu ajunge în fabricaţie din cauza războiului. În 1949 compania produce primul electrostivuitor produs în serie. După câţiva ani sunt fabricate şi primele motostivuitoare; pe lângă acestea, Steinbock produce deja şi adaptoare.

În 1955 prezintă electrostivuitorul cu trei picioare „Piccolift”, considerat a fi  o piatră de hotar. Acesta a fost fabricat şi în Statele Unite. La începutul anilor ’60 sunt deschise noi fabrici în Irlanda şi Germania. La sfârşitul anilor ’ 60, stivuitoarele sunt supuse celor mai moderne teste, în cadrul cărora acestea sunt verificate sub toate aspectele.

În 1976 Steinbock intră pe piaţa utilajelor pentru manipulare în depozite, bazându-se pe electrostivuitorul cu trei picioare, dar oferă deja şi utilaje pentru manipulare în depozite înalte. În anii următori Steinbock a pus accent pe producţia utilajelor cât mai confortabile, rezultatul fiind Steinbock Eurosprint prezentat în anul 1980, primul motostivuitor cu un nivel de zgomot sub 80 dB.

În 1983 Steinbock este absorbită în grupul internaţional Boss. Concernul are fabrici în Spania, Anglia şi Germania şi oferă cea mai largă gamă de utilaje de manipulare a materialelor.

Din 1984, Steinbock Boss schimbă strategia de afaceri şi dă în mâna firmelor particulare desfacerea utilajelor.

În 1994 Jungheinrich a achiziţionat grupul Steinbock şi Boss. Jungheinrich a mutat întreaga producţie în Germania şi a închis toate fabricile din străinătate. Sediul mărcii Steinbock a rămas la Moosburg. În jurul anului 2000, Jungheinrich a decis să comercializeze utilajele doar sub numele de marcă Jungheinrich şi a reziliat toate contractele încheiate cu reţeaua de desfacere Steinbock, punând comercializarea în mâna reprezentanţelor Jungheinrich.

 

Piese stivuitor - Steinbock