Daewoo, Doosan

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Daewoo, Doosan

Compania a început să producă echipamente de ridicat în 1967; din acest an a reuşit să înregistreze în sectorul său o creştere asemenea economiei coreene: azi este cel mai mare producător de utilaje industriale din Coreea de Sud cu 30.000 de utilaje fabricate anual. În momentul de faţă compania produce 84 de feluri de stivuitoare. În 2007 numele Daewoo a fost schimbat în Doosan, la doi ani după ce Doosan a cumpărat secţia producătoare de utilaje industriale a Daewoo. Cu toate că numele Doosan pentru noi nu sună cunoscut, aceasta este una dintre cele mai mari companii ale ţării, fiind implicată de la construcţia centralelor electrice până la centre comerciale, sau în construcţia de maşini şi utilaje. În sectorul construcţiei de maşini şi utilaje, Doosan pune un accent deosebit pe producţia de  stivuitoare, pe care o tratează ca unitate separată, scopul fiind să ajungă în rândula primilor producători de stivuitoare din lume. Anul 2011 a fost cel mai bun al companiei datorită faptului că numele Doosan este un nume de marcă sonor în America de Sud şi Asia.

Doosan nu produce utilaje pentru manipulare în depozite, ci doar stivuitoare cu contragreutate şi cu catarg retractabil. Cele Diesel sunt semnalate cu litera D, cele cu gaz cu litera G, cele electrice cu litera B. De ex. Daewoo G15 S-2 sau Doosan D30G-5.

Utilajele cu motor cu combustie internă sunt simple, fiabile, sunt stivuitoare bune, au asigurate piesele de schimb, dar adesea la preţuri surprinzător de piperate. În general, aceste utilaje sunt dotate cu motoare Daewoo sau de producţie japoneză. Din experienţa noastră, electrostivuitoarele nu sunt dintre cele mai desăvârşite.

 

Piese stivuitor - Daewoo, Doosan