BT

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria BT

Istoria BT se întinde mai departe în timp decât istoria celuilalt producător suedez, Atlet.
BT şi-a început activitatea în 1946, anul înfiinţării firmei. Doi ani mai târziu este fabricat primul transpalet manual.
În 1949 este prezentat noul palet, o soluţie cu adevărat revoluţionară, care mai târziu devine standard european (80 x 120 cm). Acesta s-a născut în urma colaborării dintre BT şi compania feroviară suedeză.

În 1954 este înfiinţat primul centru de service BT în Suedia. Patru ani mai târziu firma începe exportul primelor instalaţii de ridicare. Producţia în serie de transpalete manuale şi instalaţii de ridicare începe însă abia în anii 1960. Tot în această perioadă exportul atinge 50% din producţie. Tot atunci departamentul export al BT încheie un acord de colaborare cu producătorul suedez de avioane SAAB pentru fabricarea pieselor hidraulice pentru avioane. În urma acestei colaborări au obţinut o experienţă deosebit de bogată – fiindcă erau puşi în faţa unor cerinţe exigente din partea fabricii de avioane – care a stat la baza tehnologiei de fabricaţie dezvoltată şi implementată de BT şi a recunoaşterii conştiente a importanţei deosebite a calităţii.
În 1968 compania inaugurează uzina din Mjölby, Suedia.
În 1978 este prezentat stivuitorul „fără operator”, parte a gamei lărgite de produse.

În 1983 începe producţia primului stivuitor electric de 48 V al companiei, care era una din cele mai importante dezvoltări ale acelei perioade.
În anii 1980 este prezentat conceptul E-Type, în care apar inovările BT în domeniul ergonomiei, economiei şi ecologiei.
În 1988, pentru consolidarea poziţiei în America de Nord, compania încheie acorduri de colaborare cu mai multe companii americane.
În anul 1997 compania cumpără numele de marcă american cu renume Raymond.
În 1999 BT achiziţionează compania italiană CESAB şi astfel în viitor are posibilitate de mişcare cu o gamă şi mai bogată de produse, marca BT Cargo fiind comercializată în întreaga lume.

În anul 2000 compania BT intră în familia Toyota. Datorită fuziunii, Toyota devine un an mai târziu cel mai mare producător de stivuitoare din lume.
În 2004 uzina din Mjölby obţine certificatul de management al calităţii ISO 14001.
În anul 2006 compania sărbătoreşte 60 de ani de existenţă.
În urma fuzionării cu Toyota, BT produce azi utilaje care completează corespunzător gama de produse Toyota. Aceasta înseamnă practic gama utilajelor pentru depozite din cadrul concernului.
Merită să subliniem soluţii unice şi interesante, ca de exemplu cabina înclinabilă la stivuitoarele înguste pentru mare înălţime, care reduce sarcina la care este supus operatorul, respectiv asigură vizibilitate bună asupra sarcinii şi asupra furcii în timpul ridicării. Amintim ca şi curiozitate şi sistemele semiautomate ale BT. Aceste utilaje pentru manipularea materialelor sunt echipate cu accesorii care asigură funcţionarea utilajului cu ajutorul comenzii cu laser sau prin radiocomandă. Aceste sisteme speciale merită să fie implementate în locuri unde manipularea materialelor are loc pe trasee fixe, unde gradul de automatizare este mare, respectiv este importantă şi menţinerea temperaturii constante.
După cum se vede din cele prezentate mai sus, BT se străduieşte să prezinte inovări tot mai noi, prin care să corespundă cerinţelor clienţilor şi pieţii.

Solicitaţi ofertă de preţ pentru piesele de schimb pentru stivuitorul dvs. BT. Vă stăm la dispoziţie cu preţuri avantajoase.

 

Piese stivuitor - BT