Hyster

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Hyster

Istoria companiei Hyster se întinde până în anii 1920, când compania Willamette Iron & Steel devine lideră pe piaţa nord-americană a utilajelor pentru transport forestier. În 1929 compania îşi uneşte forţele cu Electric Steel Foundry and Ersted Machinery, înfiinţând o companie nouă sub numele Willamette Ersted. Aşa-numitul transportor „straddle” cu furcă este unul din primele instalaţii de ridicat produse de companie şi a fost denumit Hyster. Ca şi curiozitate menţionăm că şi cuvântul Hyster se referă la trecutul firmei legat de exploatarea forestieră, deoarece cuvântul provine din strigătul muncitorilor „Hoist’er!” folosit când copacul tăiat era gata pentru ridicat şi transport.

În 1935 apare „BT”, una din primele stivuitoare ale companiei Hyster, echipată cu sistem de ridicare cu cabluri. În 1940, pe baza cadrelor de tractare utilizate experimental a rezultat o instalaţie nouă de ridicare, mobilă, denumită ulterior „Karry Krane”. Această instalaţie de ridicare, care nu seamănă deloc cu un stivuitor, era o macara strâns legată de exploatarea forestieră.
În 1941 a devenit clar că este nevoie de stivuitoare de diferite dimensiuni, compania a proiectat stivuitorul de mărime mică cunoscut sub numele de „Handy Andy”, care, faţă de
„Karry Krane”, arăta deja ca un stivuitor obişnuit.
„Jumbo” din anul 1942 a fost primul stivuitor Willamette-Hyster, echipat cu pneuri reşapabile şi catarg telescopic.
În 1944 a fost înfiinţat compartimentul export cu sarcina de a oferi servicii mai bune pentru stivuitoarele Hyster comercializate în alte părţi ale lumii.

În 1946 a fost inaugurată în Danville, Illinois prima uzină a companiei axată pe producţia în masă a stivuitoarelor.
Anul 1952 este un an important în istoria companiei, în acest an a pornit producţia în uzina din Nijmegen, Olanda. Primele utilaje montate aici au fost Hyster 40” şi  Karry Krane. Şi 1959 a fost un an important, firma Hyster a intrat pe o piaţă nouă, şi anume piaţa instalaţiilor de manipulare a containerelor de producţie americană. Aceste utilaje au devenit cunoscute ulterior sub numele „Big Trucks”. Pe lângă noile utilaje şi cucerirea pieţelor noi, compania s-a ocupat în mod continuu şi de dezvoltarea tehnică şi dezvoltarea noilor soluţii inovatoare; un exemplu în acest sens era renumitul sistem de pedale Monotrol®, prezentat în 1964. Esenţa acestei soluţii speciale constă în faptul că deplasarea înainte şi înapoi putea fi cuplată simplu cu ajutorul unei pedale.
Dezvoltarea tehnologică a fost susţinută de înfiinţarea în anul 1966 a compartimentului de proiectare şi dezvoltare din Portland, Oregon, care şi în ziua de azi este unul dintre cele mai mari şi mai bine echipate obiective de testare pentru stivuitoare. Piaţa producţiei în masă a crescut în continuare în anii 1970; la această provocare Hyster a răspuns prin dezvoltarea seriei XL, care oferea clientului calitate excelentă la un preţ acceptabil.

În 1981 a fost inaugurată uzina din Craigavon, Irlanda, care la început producea doar motostivuitoare.
În 1989 şi compania Hyster este ajunsă din urmă de „destin”, este achiziţionată de NACCO Industries Ltd., sediul rămâne în SUA. În prima jumătate a anilor 90, seria XL este treptat înlocuită de seria XM, o combinaţie perfectă a randamentului şi confortului operatorului.
În 1996 compania achiziţionează uzine de producţie în Modena şi Masate, Italia, putând oferi astfel întreaga gamă de utilaje pentru depozite în Europă şi Orientul Apropiat.

 

Hyster-bigtruck

Hyster „Big Truck”

În 1998 a demarat un program de investiţii şi dezvoltare de anvergură pentru ca uzina din Olanda să devină centrul de dezvoltare şi producţie al utilajelor de manipulare a containerelor. În 2002 întreaga producţie a fost mutată aici.
În 2004 fiecare uzină a companiei obţine certificarea ISO 9001:2000 pentru managementul calităţii.
În anul 2005 are loc o schimbare majoră în sectorul stivuitoarelor, Hyster prezintă primele motostivuitoare modulare, care asigură clientului o flexibilitate şi valoare fără precedent. În anul următor, răspunzând trendului că depozitarea şi transportul vor fi tot mai globale, Hyster anunţă utilajul VNA pentru manipulare la mare înălţime în depozite, cu o execuţie specială cu patru catarge. Totodată, a făcut dezvoltări continue în sensul creşterii eficienţei lanţului de sprijin pentru piese de schimb.
În 2008 a prezentat electrostivuitorul cu contragreutate aparţinând noii generaţii, care continuă strategia firmei dedicată construcţiei modulare, asigurând astfel cumpărătorilor performanţe şi economii unice.
În 2009 Hyster a sărbătorit aniversarea a 80 de ani de existenţă, fiind una dintre companiile lidere pe piaţă în sectorul producţiei utilajelor pentru manipularea materialelor.
NACCO Materials Handling Group, Inc. are 11 uzine diferite în toate colţurile lumii, din SUA până în Japonia, şi se află în compania ilustră a primilor 10 producători de stivuitoare din lume.

Vă rugăm să ne solicitaţi ofertă pentru orice piesă de schimb la stivuitoare Hyster, specificând datele exacte ale utilajului sau ne. de articol al piesei de schimb.

 

Piese stivuitor - Hyster