Hangcha, stivuitorul HC

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Hangcha, HC

Utilajele companiei chinezeşti sunt numite utilaje HC sau Hangcha, fiind în momentul de faţă cel de-al doilea producător chinez ca mărime. Compania şi-a început activitatea în 1956 cu producţia de scule. Din 1979 deja produceau şi stivuitoare, dar adevărata schimbare a avut loc în 1998: seria H din acel an a fost adecvată pentru a fi comercializată în întreaga lume. În anul 2000, compania de stat a devenit societate pe acţiuni.

În prezent HC vinde numeroase utilaje pentru manipularea materialelor: oferta lor include şi utilaje electrice pentru manipulare în depozite, acestea însă nu prea au ajuns în România. Aici este cea mai mare diferenţă de calitate între produsele chinezeşti ieftine şi cele din Germania, Japonia sau SUA. Seriile HC CPCD cu motor Diesel şi HC CPQD pe gaz sunt însă utilizate în multe locuri. Acestea sunt echipate în cel mai bun caz cu motoare Nissan, Isuzu sau Yanmar.

În cazul utilajelor cu motoare cu combustie internă, similar celorlalţi producători chinezi, în ceea ce priveşte motoarele şi cutiile de viteză, producţia este foarte diversificată. Sunt montate motoare Cummins, Yanmar, Isuzu, Perkins şi motoare chinezeşti, respectiv cutii de viteză Okamura, Nissan, Perkins, dar cel mai des cutii hidrodinamice de la producători chinezi. În afară de acestea, stivuitoarele sunt dotate şi cu grupuri de comandă Curtis sau Zapi, celelalte părţi ale utilajelor fiind de producţie chinezească. Subansamblele sunt aproape identice cu cele ale altor utilaje chinezeşti; utilajele chinezeşti sunt dotate cu aceleaşi catarge retractabile, aceleaşi contragreutăţi, punţi ale diferenţialului şi scaune, provenind de la producători specializaţi.

Identificarea pieselor de schimb pentru stivuitoarele HC sau Hangcha este dificilă. La producătorii germani, într-o serie nu sunt utilaje dotate cu mai multe tipuri de motoare, nu sunt multe variante, sau dacă da, acestea sunt uşor de identificat. La aceste stivuitoare însă este foarte dificilă identificarea pieselor de schimb şi nici aprovizionarea acestora nu este asigurată de furnizori europeni.

 

Piese stivuitor - Hangcha, stivuitorul HC