CAT

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Caterpillar

Istoria companiei se întinde cu peste 80 de ani în urmă. Lester M. Sears s-a gândit că ar fi bine să facă un tractor obişnuit potrivit şi pentru munci industriale. „Modelul L” produs de acesta pare din perspectiva de azi uşor ridicol, dar în acea vreme era plin de inovaţii şi a schimbat manipularea materialor pentru totdeauna.
Prima instalaţie de ridicat a lui Lester avea noutăţi azi general acceptate: roţi din faţă angrenate sub sarcină, direcţie pe roţile din spate, ridicare hidraulică sau aceeaşi viteză de deplasare înainte şi înapoi.
Compania înfiinţată de Lester cu denumirea de Towmotor a fost achiziţionată de Caterpillar în 1965, primind numele de Cat Lift Trucks. În ciuda achiziţiei s-a păstrat modul de abordare care a asigurat succesul Modelului L şi al firmei Towmotor. Este vorba de angajamentul pentru noile idei, soluţiile practice şi fiabilitatea legendară, dat fiind faptul că prototipul Modelului L a lucrat timp de 30 de ani, până când a fost pensionat definitiv.
Azi stivuitoarele Cat sunt produse pe trei continente, în Statele Unite, Olanda şi Japonia, în uzine certificate ISO. Compania produce stivuitoare cu diferite moduri de acţionare, conform cerinţelor vremii, cu motor Diesel, pe gaz sau electric. Produce şi utilaje pentru depozite.
Sediul companiei este în Houston, Texas, unde, alături de sediu are şi o uzină cu o suprafaţă de 600.000 picioare pătrate. Pe lângă producţie şi aprovizionarea completă cu piese de schimb, compania se ocupă, de exemplu, şi cu formarea profesională a operatorilor de stivuitoare.
Stivuitoarele Cat pot fi împărţite în 5 categorii mari.
Prima este cea a motostivuitoarelor cu pneuri gonflabile, cu sarcină maximă de la 1,5 t la 16 t.
A doua este cea a motostivuitoarelor cu pneuri pline, cu sarcină maximă între 2 t – 7 t.
A treia categorie este cea a electrostivuitoarelor cu contragreutate, cu sarcină maximă între 1 t – 3 t.
A patra este cea a electrostivuitoarelor înguste, cu sarcină maximă între 1 t -3 t.
A cincea categorie este cea a transpaletelor electrice, cu sarcină maximă de 2 t.
Stivuitoarele Cat sunt populare în primul rând în Statele Unite, dar există şi la noi utilaje de această fabricaţie. Conform trendului din ultima vreme, Mitsubishi, Rocla şi Caterpillar care înainte erau complet independente, au fuzionat complet pentru a corespunde mai bine competiţiei de pe piaţă.

Piese stivuitor - CAT