Hyundai

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria HYUNDAI

Istoria stivuitoarelor Hyundai este destul de specifică, deoarece este strâns legată de cea a Hyundai Heavy Industries. Istoria companiei coreene a început în 1972, când au pus piatra de temelie a primei uzine de vapoare. De atunci au înfiinţat şase departamente diferite, unul dintre acestea fiind cel al utilajelor pentru construcţii, care se ocupă şi de stivuitoarele Hyundai.
Departamentul a fost înfiinţat în anul 1985 ca parte a departamentului de utilaje grele. În 1987 devine deja un departament independent. În 1988 compania finalizează primul excavator proiectat în cadrul firmei, pe care la început îl vinde doar pe piaţa coreeană. Un an mai târziu, Hyundai cumpără firma coreeană producătoare de stivuitoare Halla Heavy Industries. Primul stivuitor marca Hyundai este vândut în anul 2000.
Între timp compania s-a extins pe fiecare continent, cu aproximativ 460 de puncte de vânzare în peste 100 de ţări. Produc anual cca. 36.000 de utilaje în fabricile din Coreea de Sud şi China.
În multe ţări europene Hyundai este printre cei mai mari producători de utilaje pentru construcţii.
Hyundai produce utilaje pentru toate sarcinile legate de manipularea de materiale, de la transpalete electrice până la stivuitoare industriale Diesel cu sarcină maximă de 25 tone.

Câteva cuvinte despre stivuitoarele vândute de Hyundai, în primul rând despre utilajele cu motor Diesel.
Aceste  utilaje au o capacitate de încărcare de la 1,5 t până la 25 t şi oferta cuprinde peste 20 de tipuri. Alegerea motorului pentru stivuitor depinde de capacitatea acestuia. Astfel, sub 3,5 t acestea sunt echipate cu motoare Kubota, între 3,5 t – 10 t cu motoare Mitsubishi, iar peste 10 t cu motoare Cummins. Fiecare utilaj poate fi comandat cu catarg triplex şi cu ridicare liberă. La fel se poate alege şi felul pneului, respectiv există posibilităţi pentru echiparea cu diferite adaptoare.
Numărul electrostivuitoarelor Hyundai este de aproape 20. Acestea pot ridica sarcini cuprinse între 1,5 t – 5 t. Utilajele sunt echipate în general cu baterii de 48 V, dar sunt variante şi cu baterii de 80 V. Desigur, şi stivuitoarele electrice pot fi adaptate cerinţelor clientului.
Stivuitoarele pe gaz au 10 tipuri. Acestea pot ridica sarcini cuprinse între 1,5 t – 5 t. Tipurile dezvoltate pentru sarcini maxime de 3,5 t sunt echipate cu motoare proprii Hyundai, iar la sarcini peste 3,5 t cu motoare General Motors. Şi stivuitoarele pe gaz pot fi configurate individualizat şi sunt multifuncţionale datorită diferitelor echipamente auxiliare.
Hyundai produce peste 10 tipuri de stivuitoare cu catarg retractabil. Acestea pot fi cu şi fără scaun. Pe lângă utilajele enumerate mai sus, Hyundai produce şi transpalete respectiv tractoare electrice.
În prezent Hyundai nu este printre primii 20 de producători de stivuitoare din lume, dar acest lucru probabil se va schimba datorită producţiei şi a vânzărilor în continuă creştere.

 

Piese stivuitor - Hyundai