Still

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Still

Istoria companiei Still a început în anul 1920, când Hans Still a început recondiţionarea motoarelor electrice în Hamburg. Primele produse proprii au fost generatoarele de curent, firma devenind cunoscută în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când avea peste 1.000 de angajaţi. Primul stivuitor l-au construit în anii de după război cu un succes atât de mare încât treptat au trecut la fabricarea maşinilor electrice. În mediul economic prielnic de după război, compania Still s-a dezvoltat treptat, iar în anul 1969 a şi renunţat la fabricarea motoarelor electrice. Locaţiile pentru producţie au fost definitivate în anii ’70 şi ’80, crescând totodată şi numărul punctelor de vânzare. În 1989 au cumpărat compania franceză Saxby. Azi este o marcă premium care oferă maşini de calitate şi inovatoare atât în domeniul maşinilor electrice pentru manipularea mărfurilor, cât şi al motostivuitoarelor.

fig. Comisionare cu maşină de depozit Still

fig. Comisionare cu maşină pentru manipulare Still

În anii ’70 şi ’80 firma a vândut probabil cele mai multe stivuitoare electrice în Germania.

Aceste stivuitoare Diesel şi pe gaz din anii ’90 – ca şi cele de azi – au funcţionat cu transmisie electrică, dar putem menţiona doar dezavantaje legate de acest principiu de lucru. Vasta reglabilitate a acţionării electrice încă nu era exploatată – ca în cazul programelor de lucru cu care au fost dotate deja generaţiile următoare –, însă problemele legate de aceasta, defectele greu de reparat, care necesită totodată cunoştinţe aprofundate legate de marcă sunt- din păcate – caracteristice stivuitoarelor. Aceste maşini sunt deja dotate cu frână electromagnetică cu forţă de frânare reglabilă.

La seriile următoare au apărut şi programele de lucru unice în cazul maşinilor cu motor cu explozie. Acest lucru înseamnă că acceleraţia, forţa de frânare electrică, viteza maximă a maşinii pot fi setate dinainte, iar utilizatorul poate alege dintre aceste programe. Astfel poate selecta întotdeauna caracteristicile de deplasare potrivite aplicaţiei. Utilajele sunt mai confortabile faţă de generaţia anterioară. Din păcate, destul de des apar probleme electrice mai mici sau mai mari, care adesea pot fi identificate cu greu la aceste maşini sensibile.

Compania a fost achiziţionată de firma Linde, fiind în prezent membră a grupului KION, cel de-al doilea producător de stivuitoare ca mărime din lume. Astfel dispune de cele mai moderne soluţii tehnice.

Producătorul oferă soluţii complete şi pentru manipularea mărfurilor în depozite. Dintre aceste utilaje, cele mai răspândite sunt stivuitoarele FM-X cu catarg retractabil şi transpaletele EXV, ECU, EGU. La categoria maşinilor cu motor cu explozie de ultimă generaţie, producătorul oferă în acelaşi timp şi maşinile hibride cu curent alternativ, cât şi stivuitoarele OM cu acţionare hidrodinamică tradiţională.

La noi găsiţi practic toate piesele pentru stivuitorul sau utilajul dvs. pentru manipularea mărfurilor în depozit marca Still.

 

Piese stivuitor - Still