Nissan

Solicitare rapidă ofertă
de piese de schimb pentru stivuitoare

Contactaţi-ne prin oricare dintre modalităţile de contact.

Istoria Nissan

Ca şi în cazul altor producători japonezi, nici Nissan nu are un trecut atât de bogat în producţia de stivuitoare cum au de exemplu cei americani. Acest lucru se datorează faptului că Nissan a produs primul stivuitor doar în anul 1957. Producţia de serie mare a început abia patru ani mai târziu, în 1961, în uzina Totsuka a Shinnikkokukogyo Co. Ltd.

În 1965 Nissan intră pe piaţa americană şi începe producţia pentru America.
În 1967 începe exportul pentru Europa.
În 1985 inaugurează centrul pentru piese de schimb de la Amsterdam, iar după trei ani este înfiinţat Nissan Europe.
În 1989 Nissan a achiziţionat Barrett Industrial Trucks Inc. of the United States, astfel stivuitoarele pentru SUA au fost fabricate acolo.
În 1989 Nissan şi-a extins sectorul stivuitoarelor prin înfiinţarea Nissan Motor Iberica S.A. în Spania.
În 1993 este înfiinţată reprezentanţa de stivuitoare Nissan în SUA sub numele Nissan Forklift Corp.
În 1995 departamentul spaniol este restructurat şi primeşte numele de Nissan Forklift Espana S.A. deoarece de desprinde complet de compartimentul de motoare. În acelaşi an Nissan prezintă modelele complet noi TX, familia de electrostivuitoare cu o capacitate de ridicare de până la două tone. În 1996 Nissan obţine certificatul de management a calităţii ISO 9001 pentru toate fabricile sale de stivuitoare.
Se separă şi compartimentul european şi ia naştere Nissan Forklift Europe B.V.
În 2002 este înfiinţat departamentul chinez de stivuitoare Nissan în Shanghai.
În 2007 Atlet AB of Sweden, care produce în principal utilaje pentru manipulare în depozite şi instalaţii de ridicat la mare înălţime, devine parte a grupului Nissan.

În 2007 Nissan a sărbătorit 50 de ani de activitate ca producător de stivuitoare.

În 2008 este prezentată seria TX 4. Această familie de utilaje a prezentat noutăţi ca de exemplu frâna umedă înconjurată complet, care necesită mai puţină întreţinere, oprirea automată pentru economie de energie, sisteme care vin în sprijinul manevrării, mai multe sisteme care cresc confortul şi siguranţa operatorului, cum ar fi volanul reglabil, blocarea automată a catargului, avertizări. Deja aici au acordat atenţie protecţiei mediului prin emisii mai reduse de zgomot şi praf. În acelaşi an este prezentată şi seria GX, cu motoare pe bază de GPL şi cu capacităţi de ridicare de la 3500 până la 5000 kg. Acestea au fost proiectate pentru operare în condiţii grele de lucru, respectiv în aer liber, cu emisii scăzute, respectiv cu cabină pentru confortul operatorului.

În anii 2010 a fost prezentată familia QX2, o familie de electrostivuitoare de 80 V, cu patru roţi. Conţine noutăţi cum ar fi sistemul de identificare a erorilor pentru o reparare mai rapidă a defecţiunilor şi pentru opriri mai puţine. Viteză mare de deplasare şi de ridicare, acumulator cu durată de funcţionare lungă şi variabilitate mare.

Un an mai târziu, firma a anunţat două serii noi, RG şi ZX.
Familia ZX este echipată cu motor Diesel cu intercooler şi este adecvată pentru a satisface cerinţele ridicate faţă de stivuitoarele folosite în industria grea, în condiţii de lucru extreme. Utilajele pot ridica sarcini de până la 6000 – 8000 kg. Şi în cazul acestei familii au primit un rol important soluţiile ecologice, respectiv economice.
Seria RG este o familie de stivuitoare cu capacitate de ridicare de la 1,2 t până la 2,5 t.
După cum se vede, Nissan a prezentat în ultimii ani mai multe modele noi, respectiv le-a dezvoltat pe cele vechi. Este o cerinţă necesară dacă doreşte ca şi în continuare să-şi păstreze poziţia între primii zece producători de stivuitoare din lume.

Vă rugăm să ne solicitaţi oferta pentru orice piesă de schimb Nissan.

 

Piese stivuitor - Nissan